Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δέκα ακίνητα συνεισφέρει η ΕΤΑ στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας

01/06/2011 | Πηγή: Κέρδος
Τα 10 καλύτερα ακίνητά της, που προσφέρονται για άμεση αξιοποίηση, ειδικά εάν νομοθετηθεί το θεσμικό πλαίσιο για σύνθετες τουριστικές επενδύσεις με ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, συνεισφέρει στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 10 ακίνητα είναι:



  • Το Κτήμα Αλυκών Αναβύσσου, αξιοποιήσιμης έκτασης 1.202 στρεμμάτων, στον όρμο της Αναβύσσου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στον τελευταίο άγονο διαγωνισμό υπήρξαν συντονισμένες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς κατά της παραχώρησης της έκτασης.


  • Η έκταση, με τις εγκαταστάσεις, του Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, εμβαδού περίπου 1.500 στρεμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 12 χρόνια υπήρξαν τρεις διαγωνισμοί, χωρίς κανείς να ολοκληρωθεί, καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ήθελαν να δημιουργήσουν και επαύλεις (προς πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση).


  • Το κάμπινγκ Καμένων Βούρλων, έκτασης 330 στρεμμάτων. Το κάμπινγκ είναι δυναμικότητας 250 θέσεων, ενώ περιλαμβάνει 50 οικίσκους, καταστήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις.


  • Το κάμπινγκ Παλιουρίου στη Χαλκιδική, 200 στρεμμάτων. Το κάμπινγκ είναι μέρος ευρύτερης έκτασης του ΕΟΤ στην περιοχή 1.900 στρεμμάτων, για την οποία στο παρελθόν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός, που κηρύχτηκε άγονος. Και εδώ οικολογικές οργανώσεις είχαν ταχθεί κατά της επένδυσης.


  • Στη Ρόδο, επίσης, η ΕΤΑ προωθεί την αξιοποίηση του Κτήματος Τσαμπίκας, σχολάζουσας έκτασης 1.400 στρεμμάτων.


  • Το Κτήμα Ζαχάρως, στην Ηλεία, έκτασης 125 στρεμμάτων.


  • Το Ξενία Καρτερού στο Ηράκλειο, που δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια. Αποτελείται από 7 ισόγεια συγκροτήματα.


  • Η Ιαματική Πηγή Κουνουπελίου στην Ηλεία. Στην έκταση υπάρχουν παλιές υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις, που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.


  • Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής, που εκτείνεται σε 940 στρέμματα και περιλαμβάνει αίθουσες εργασίας, μόνιμες κερκίδες, αγωνιστικούς χώρους, στάβλους και χώρους πάρκινγκ.


  • Τη Ζώνη Ανάπλασης Φαλήρου III, που περιλαμβάνει το κλειστό γυμναστήριο Ταε Κβον Ντο Φαλήρου με τον περιβάλλοντα χώρο, την Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, τμήμα της «Εσπλανάδας» στην κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που παραμένει αδιαμόρφωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια μπορούν να είναι μόνο υπεύθυνα και αιτιολογημένα.Οι ύβρεις και οι ανώνυμες επιθέσεις σε πρόσωπα ,επιχειρήσεις ,νομικά πρόσωπα, φορείς δημόσιας διοίκησης ,ονομαστικά, και άλλους,απαγορεύονται και κατεβαίνουν από το blog με παρεμβαση του διαχειριστή.Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται με την ευθύνη του υπογράφοντα κάθε φορά.Ο διαχειριστής δεν ασκεί ποτέ κανενός είδους λογοκρισία.