Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

2013 αλλάζει το σκηνικό στα πνευματικά δικαιώματα -αμερικανική μουσική

Οι βετεράνοι της μουσικής, από τον Μπομπ Ντίλαν, τον Τομ Γουέιτς και τη Λορέτα Κιν, μέχρι τον Τομ Πέτι, τον Κρις Κρίστοφερσον και τον Τσάρλι Ντάνιελς, έχουν ήδη κινητοποιηθεί και διεκδικούν τα δικαιώματα των δίσκων τους και την αποδέσμευση του υλικού τους από τις δισκογραφικές εταιρείες.
Μετά 35 χρόνια  και ο Μπομπ Ντίλαν έχει ήδη κινητοποιηθεί ζητώντας την αποδέσμευση του υλικού του από τις εταιρείες
Δεν τους ήρθε από το πουθενά να σηκώσουν παντιέρα. Ο νόμος τούς το επιτρέπει. Από το 2013 οι καλλιτέχνες της Αμερικής θα έχουν το δικαίωμα να ξαναποκτήσουν τα δικαιώματα του δισκογραφικού τους υλικού. Σύμφωνα με ένα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, που ψηφίστηκε το 1976 και θα ετίθετο σε ισχύ το 1978, οι καλλιτέχνες μπορούν να διεκδικήσουν τον έλεγχο των ηχογραφήσεών τους μόλις συμπληρωθούν 35 χρόνια. Θα πρέπει, όμως, να έχουν κάνει την αίτηση δύο χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει... εδώ και τώρα! Θα ακολουθήσει φυσικά ένα ντόμινο διεκδικήσεων των δικαιωμάτων των δίσκων και των επόμενων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια μπορούν να είναι μόνο υπεύθυνα και αιτιολογημένα.Οι ύβρεις και οι ανώνυμες επιθέσεις σε πρόσωπα ,επιχειρήσεις ,νομικά πρόσωπα, φορείς δημόσιας διοίκησης ,ονομαστικά, και άλλους,απαγορεύονται και κατεβαίνουν από το blog με παρεμβαση του διαχειριστή.Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται με την ευθύνη του υπογράφοντα κάθε φορά.Ο διαχειριστής δεν ασκεί ποτέ κανενός είδους λογοκρισία.