Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Δημήτρης Λιανός στην κυκλαδικη

Η πόρτα του γραφείου του παραμένει ανοιχτή σε καθημερινή βάση και προσπαθεί να δώσει άμεσες λύσεις σε καταστάσεις που εμφανίζουν παθογένεια. Με χιούμορ και αποφασιστικότητα, αλλά και ορθολογισμό έχει φέρει εις πέρας έως τώρα την αποστολή του ως υπεύθυνος των υπηρεσιών του Δήμου, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, του Τουρισμού και της Σχοινούσας. Βλέπετε ελέω Καλλικράτη έφτασε έως την …Σχοινούσα.
Με την συμπλήρωση των 130 ημερών ο Δήμητρης Λιανός μιλάει στην «Κυκλαδική» για την έως τώρα πορεία του στο Δήμο, αναφέρει τα προβλήματα που συνάντησε, τις λύσεις που θεωρεί ότι δόθηκαν και μιλάει για την επόμενη ημέρα που μπορεί να κρύβει και μία έκπληξη…

Ποια συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν όταν σου ανατέθηκε το πόστο των υπηρεσιών του Δήμου;
«Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Χρειάζεται αρκετή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Το εγχείρημα όπως γνώριζα προεκλογικά ήταν δύσκολο και ακόμη δυσκολότερο λόγω Καλλικράτη και με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας. Το 2011 θα είναι έτος προετοιμασίας – προσαρμογής, έτος δημιουργίας αξιόπιστων δομών για τις υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Προτεραιότητα της Δημοτικής παράταξης και εμένα είναι η εξυπηρέτηση του δημότη. Αυτό είναι το στοίχημά μου».

Πόσο ήταν έτοιμος ο Δήμος και οι Δημοτικές αρχές για τον Καλλικράτη;
«Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο 3852 (Καλλικράτης) ήταν σχέδιο της τελευταίας στιγμής χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Δυστυχώς, ενώ έγινε Νόμος του Κράτους τον Ιούνιο του 2010, οι προηγούμενες δημοτικές και κοινοτικές αρχές δεν είχαν δημιουργήσει ομάδες έργου προκειμένου να συντονίσουν τις συνενώσεις των διαφόρων υπαρχόντων υπηρεσιών και τη δημιουργία νέων. Με αποτέλεσμα όλες αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν τον Ιανουάριο του 2011, να στελεχώσουμε νέες υπηρεσίες και να συγχωνεύσουμε υφιστάμενες. Το προηγούμενο εγχείρημα, δηλαδή ο "Καποδίστριας" προέβλεψε νομοθετικά το συμβούλιο του νησιού να ισχύσει προ της εφαρμογής του Καποδίστρια (1998) και επίσης γενναίους πόρους προς τους συγχωνευόμενους ΟΤΑ, κάτι που δεν έγινε σήμερα».

Εσείς όμως, ανεξάρτητα με τι παραλάβατε, δεν θα έπρεπε να είστε έτοιμοι; Είχατε δύο μήνες προετοιμασίας;
«Είναι γεγονός ότι μετά τις εκλογές και επειδή αρκετοί εργαζόμενοι του Καποδιστριακού Δήμου Νάξου δεν είχαν πάρει τις άδειες τους, τους είχαν εκχωρηθεί υπόλοιπα αδειών για τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης, επειδή είχε υπάρξει ένταση για τον θέμα του Βρεφονηπιακού σταθμού με την πρώην Δημοτική Αρχή δεν υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας με τους πρώην αιρετούς δημοτικούς άρχοντες, κάτι που για μένα ήταν καταδικαστέο. Αυτά τα δύο γεγονότα λειτούργησαν ανασταλτικά στην βαθμό ετοιμότητας επίσης ανασταλτικός παράγοντας υπήρξαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που μας απέτρεψαν να έχουμε σαφή εικόνα του τι θα μπορούμε να διαχειριστούμε από την 1η Ιανουαρίου 2011. »
αναδημοσίευση -Δες ολόκληρη τη συνέντευξη στην κυκλαδικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια μπορούν να είναι μόνο υπεύθυνα και αιτιολογημένα.Οι ύβρεις και οι ανώνυμες επιθέσεις σε πρόσωπα ,επιχειρήσεις ,νομικά πρόσωπα, φορείς δημόσιας διοίκησης ,ονομαστικά, και άλλους,απαγορεύονται και κατεβαίνουν από το blog με παρεμβαση του διαχειριστή.Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται με την ευθύνη του υπογράφοντα κάθε φορά.Ο διαχειριστής δεν ασκεί ποτέ κανενός είδους λογοκρισία.