Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

suakin islands η νεα οθωμανική βάση

Χάρτης του/της Ερυθρά Θάλασσα
Η Τουρκία επεκτείνει τη δράση της στο τρίγωνο Σομαλία Κατάρ Σουδάν αναβιώνοντας το παλιό οθωμανικό προπύργιο στα νησιά Σουακίν του Σουδάν.Συμφωνεί με το Σουδάν για ανάπτυξη των Suakin islands στα δυτικα της Ερυθράς θάλασσας.
Αίγυπτος -Σουδάν Δυτικά  και Σαουδική Αραβία -Υεμένη στα ανατολικά παραλια της Ερυθράς θάλασσας είναι oi γείτονες στην περιοχή.
Η Τουρκία έχει ήδη ανοίξει βάση εκπαίδευσης στην Σομαλία την άλλη συνορεύουσα χώρα της περιοχής .Το Σουδάν ισχυρίζεται η παραχώρηση της περιοχής των Suakin Islands δεν θα πλήξει την ισχύ των αραβικών εθνών στην περιοχή.
Η Ερυθρά θάλασσα είναι μία κρίσιμη δίοδος επικοινωνίας της Ασίας με την Ευρώπη και ενδιαφέρει χώρες Αρχηγικές όπως η ΗΠΑ η Κίνα  Ρωσία
Τελευταία η USA αυξάνει την παρουσία της στην περιοχή με αφορμή και την σύγκρουση στην Υεμένη .Πολλές άλλες χώρες αυξάνουν τις περιπολίες τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

  nik.kut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια μπορούν να είναι μόνο υπεύθυνα και αιτιολογημένα.Οι ύβρεις και οι ανώνυμες επιθέσεις σε πρόσωπα ,επιχειρήσεις ,νομικά πρόσωπα, φορείς δημόσιας διοίκησης ,ονομαστικά, και άλλους,απαγορεύονται και κατεβαίνουν από το blog με παρεμβαση του διαχειριστή.Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται με την ευθύνη του υπογράφοντα κάθε φορά.Ο διαχειριστής δεν ασκεί ποτέ κανενός είδους λογοκρισία.